Voorbereiding ballonvaart

Durf ik wel mee in een heteluchtballon?

Een ballonvaart met een heteluchtballon maak je niet zomaar. Hierover heb je goed nagedacht en zeker goed voorbereid. Maar waar moet je eigenlijk allemaal aan denken en hoe kan ik mij het beste voorbereiden. 

Hoogtevrees!?

Een heteluchtballon beweegt vrij door de lucht en gebruikt verschillende luchtlagen om een fijne richting te krijgen. Hiervoor gaat de heteluchtballon omhoog of juist omlaag. Sommigen krijgen al kriebels in hun buik van het idee hoog in de lucht te hangen. Toch heb je gelukkig geen last van hoogtevrees tijdens een ballonvaart. Dit komt omdat je geen contact hebt met de grond. De eerste 5 minuten zijn voor iedereen die voor het eerst een ballonvaart maakt altijd even spannend, maar daana went het al snel. 

De juiste kleding…

Een ballonvaart maken is een waar avontuur, je weet immers niet waar je terecht gaat komen. Om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden is het handig rekening te houden met je kleding en schoenen. Het zou maar zo kunnen dat je in een weiland terecht komt, waarbij het wel zo prettig is om goede stevige schoenen aan te hebben. Wij adviseren wandelschoenen, een luchtige lange broek en een lekker vest. Deze kan je uit doen in de heteluchtballon wanneer waarbij het door de brander aangenaam warm is en weer aan doen na de landing waarna het weer begint af te koelen. Hierdoor ben je optimaal voorbereid. 

KNVvL Logo ballonvaren
EASA logo ballonvaarten
KNVvL logo afdeling Ballonvaren
Logo iDeal