Veel gestelde vragen

FAQ over ballonvaren

Hoe lang duurt een ballonvaart?

De ballonvaart zelf duurt ongeveer een uur. Soms iets langer of iets korter. Dit is afhankelijk van de wind en de mogelijkheden om te landen. Voor de ballonvaart zal de ballon opgebouwd worden en na de ballonvaart moet de ballon weer afgebouwd en ingepakt worden. De champangnedoop vindt als laatste plaats. In totaal duurt alles ongeveer 3 à 4 uur.

Hoogtevrees?

Heb je misschien een beetje last van hoogtevrees? Daar hoef je je gelukkig geen zorgen over te maken in een luchtballon. Omdat je geen contact met de grond maakt heb je hier geen last van. Vind je het toch een beetje spannend. Dat geeft niks. Onze piloten houden hier rekening mee en zullen je hierin begeleiden.

Wanneer kan ik ballonvaren?

Ballonvaren kan het hele jaar door. In de winter varen we meestal in de middag en in de lente, zomer en herft varen we ‘s ochtends of ‘s avonds. De keuze is natuurlijk aan jouw. In de zomer hebben we te maken met thermiek. Hierdoor kunnen we alleen 2 uur na zonsopgang en 2 uur voor zonsondergang ballonvaren.

Geschikt voor iedereen?

Ballonvaren is geschikt voor (bijna) iedereen. Kinderen kunnen en mogen altijd mee. Wel is het het leukst als ze al de lengte hebben om over de rand van de mand mee te kijken. U bent nooit te oud om mee te gaan. Wel is het handig om rekening te houden met de weersomstandigheden. Ben je iets slecht te been. Geef dit aan zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Wat kan ik verwachten bij een VIP arrangement?

Een VIP arrangement kan voor een meerprijs geboekt worden bij een privé ballonvaart. Je krijgt dan bij een avondvaart een goed gevulde picknickmand en drankjes naar keuze. Hierbij kan je denken aan hartige hapjes met een heerlijke fles wijn of bijvoorbeeld een ontbijt bestaande uit belegde broodjes en verse sapjes. De invulling van het VIP arrangement wordt bepaald op basis van jouw wensen.

FAQ Ticket bestellen

Hoe moet ik een ticket bestellen?

Een ticket bestel je eenvoudig via de site. Je ontvangt het ticket diezelfde dag in uw mailbox. Op basis van het ticketnummer dat hierop vermeld staat kunt u eenvoudig een ballonvaart boeken op een datum naar uw wens.

Hoe lang is mijn ticket geldig?

Uw ticket heeft een geldigheidsduur van 1 jaar na aankoop. In dit jaar staat u vrij een datum te kiezen voor uw ballonvaart. Wij varen het hele jaar door. Hierdoor is het ook mogelijk een wintervaart te maken.

Kan mijn ticket retour?

Uiteraard kan uw ticket retour als u spijt heeft van uw aankoop. U heeft hier 14 dagen de tijd voor na aankoop. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan kan u dit kenbaar maken door middel van e-mail of telefoon.

Ik heb een ticket besteld, wat nu?

U ontvangt uw ticket direct via de mail. Na ontvangst kunt u deze gebruiken om een ballonvaart te boeken. Dit kan tot 1 jaar na aankoop van uw ticket. Een ballonvaart boekt u eenvoudig via het kopje “ballonvaart boeken” op deze site, via de mail of telefoon.

Ik heb een cadeaubon, hoe kan ik hier gebruik van maken?

Heeft u een cadeaubon gekregen en wilt u deze inwisselen voor een ballonvaartticket? Dit kan eenvoudig door een ticket naar keuze uit te zoeken en bij de betaling uw cadeaubon nummer in te vullen bij kortingsbon/cadeaubon. Uw tegoed wordt verrekend op het te betalen bedrag voor uw ticket. 

FAQ Ballonvaart boeken

Hoe moet ik een ballonvaart boeken?

Een ballonvaart boekt u eenvoudig via de site, de mail of de telefoon. U kunt hierbij kiezen uit één van onze vele opstijglocaties of uw eigen opstijglocatie.

Een datum kiezen

Met uw ticket kunt u een ballonvaart boeken. Hiervoor kiest u een datum die u schikt. De weekenden zijn altijd wat drukker dan een doordeweekse dag. Hou hier rekening mee bij het boeken en plan op tijd. Zo voorkomt u teleurstellingen. 

Is mijn privé locatie geschikt?

Heeft u een weiland of een speelveld dicht bij uw woning? Misschien kunnen we uw ballonvaart wil uitvoeren vanaf uw eigen locatie. Hiervoor moet het veld wel geschikt zijn en een minimale afmeting hebben van 50 bij 50 meter en vrij zijn van opstakels. Hiervoor kunnen wel extra kosten worden gerekend in verband met een eenmalige opstijgvergunning. Dit is afhankelijk van de kosten en de mogelijkheid van het al in bezit zijn van de opstijgvergunning voor uw gemeente. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoon: 0575-570215 of mail: info@schiphorstballonvaarten.com

Mijn ballonvaart is gecanceld, wat nu?

Helaas is het weer niet altijd geschikt om een mooie ballonvaart te maken. Hierdoor wordt er soms een ballonvaart gecanceld. Als uw ballonvaart gecanceld is kunt u eenvoudig met uw huidige ticketnummer een nieuwe ballonvaart boeken.

FAQ Betalingen

Hoe kan ik betalen?

Een ticket besteld u eenvoudig via onze site. De betaling wordt uitgevoerd via iDeal door middel van een beveiligde verbinding met uw bank. 

Kan ik ook betalen op de dag zelf?

Naast de mogelijkheid om te bestellen op de website is het ook mogelijk te betalingen “aan de mand”. Hierbij is het mogelijk om contact te betalen of te pinnen. Hiervoor zijn we in het bezit van een mobiele pinautomaat. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan kan u eenvoudig uw ticket bestellen via de telefoon: 0575-570215 of e-mail: info@schiphorstballonvaarten.com.

KNVvL Logo ballonvaren
EASA logo ballonvaarten
KNVvL logo afdeling Ballonvaren
Logo iDeal