Het ballonvaart seizoen is weer begonnen

Ga mee op avontuur!

 

De zon schijnt, de temperatuur gaat omhoog en het ballonvaart seizoen is eindelijk weer begonnen. Na een mooi seizoen in 2016 en een rustige winter hebben we er dit jaar weer veel zin in.

Langzamerhand druppelen de eerste reserveringen weer binnen en hebben we inmiddels ook al de eerste ballonvaarten weer gemaakt. Nu het nog vroeg in het seizoen is vinden de ballonvaarten nog wat eerder in de avond plaats. Naarmate we verder zijn in het seizoen zal het steeds wat later worden. Dit heeft te maken met thermiek. Thermiek ontstaat door opstijgende warme lucht vanaf de grond. Naarmate het warmer wordt en de zon de aarde meer kan verwarmen zal er meer thermiek zijn. Omdat ballonnen niet kunnen varen met thermiek vindt een ballonvaart plaats 2 uur na zonsopgang en 2 uur voor zonsondergang.